10 tips voor een zorgeloos communie- of lentefeest.

1. Laat  je kind mee voorbereiden!

Voor je kind is het heerlijk om mee te denken en te fantaseren over het feest. Als start van het hele gebeuren kan je bvb in overleg met je kind een (kleuren)thema kiezen, dat je dan over het hele feest doortrekt. Wat ons betreft hoe meer kleur, hoe feestelijker! Zo heb je al een leuke kapstok en wordt het heel wat eenvoudiger om alles op elkaar af te stemmen.

Er zijn heel wat leuke dingen die je enkele weken op voorhand samen kan kopen en/of kan maken.   Met kleurrijke pompoms, ballonnen en/of honeycombs kan je al heel snel tot een super leuk resultaat komen…  Denk aan slingers, spelletjes, tafeldecoratie, leuke kaartjes voor aan de binnenkomende kadootjes te hangen,  of persoonlijke traktaties als herinnering voor de genodigden,…!            

   

2. Entertainment op maat van je kind

Voorzie vooral entertainment op maat van je kind en de jongste genodigden. Het hoeft niet duur of extravagant te zijn. Met wat slimme ideeën, creativiteit en eventueel enkele helpende handen kan je een perfect feestje organiseren.

Een kind moet kunnen spelen… en dat doet het niet alléén! Een leuk parcours à la reis rond de wereld, een touwtrekspel, blikwerpen,… maakt dat volwassenen en kinderen samen kunnen vieren (in de Pim Pam PRET koffer zit heel wat materiaal om hier mee aan de slag te kunnen). Je kan ook een karaokemoment inlassen waarbij opa de stoere rocker uithangt of oma Tina Turner nabootst. Plezier verzekerd!

Voorzie bvb ook een leuke playlist: Pimpamparty heeft een kidsproof playplist op spotify samensgesteld   https://open.spotify.com/user/116885272/playlist/4zLrE9hF9EGnXvxZCN2IMg

   

3. Voorzie  een écht knutselatelier

Veel kinderen knutselen graag en kan je verwennen met een écht knutselatelier, waarin je creatief materiaal voorziet. En ja hoor, dat kan er best proper aan toe gaan….  ;-)  Pim Pam Party heeft erg leuke knutselpakketten die daarmee rekening houden, met een goede mix aan verrassende activiteiten waarin kinderen van verschillende leeftijden en interesse hun weg in vinden. https://www.pimpam.be/nl/webshop/categorie/knutselpakketten

Heb je een groepje kinderen waar je graag op maat advies voor hebt, we overleggen graag samen met jullie en stellen dan erg graag naar leeftijd, mogelijkheden en of beperkingen op maat een ideaal pakketje voor je samen.            

   

4. Tafelschikking

Laat je kind ook mee nadenken over de tafelschikking, waar zitten ze zelf en hun vriendjes ? Trek het kleurrijke thema eventueel door, aan de hand van kleine dingen, kleurrijke servietten of hang dito ballonnen boven de tafel, pimp hun bekertjes met pompoms, … Voorzie kleurrijk snoep…  Je kan bvb elke kindje bij het binnenkomen een kleur geven, en deze kleur doortrekken aan tafel, Thomas heeft bvb Blauw gekregen, aan zijn stoel hangt een blauw lintje, hij krijgt een bekertje met een blauw pomponnetje… enz…

   

5. Kadootjestafel

Op de dag zelf krijgt je kind heel wat kadootjes, voorzie een aparte tafel waarop alle kadootjes verzameld kunnen worden. Bij het ontvangen van de kado’s, kan je kind telkens een leuke (kleurrijke) tag hangen aan kadootjes, zodat hij/zij later weet van wie het kadootje is (bvb een polaroidfoto nemen van de kadootjesgever en deze aan het kadootje hangen, later leuk als herinnering voor in een plakboek). Voorzie af en toe een moment dat je kind een kadootje kan openen of maak er een kadootjes spelletje van.

   

6. Een extra outfit

Voorzie een extra outfit die vuil mag worden. Je hoeft je als ouder dan geen zorgen te maken als het er iets te wild aan toegaat op het feestje.

   

7. Animatie aan tafel

Maak ook het tafelen voor kinderen leuk! Bij de feesttafel kan het wel eens mislopen. Kinderen houden er niet van om urenlang aan tafel te zitten terwijl hun ouders heerlijk bijpraten met vrienden en familie. Leuke activiteitjes voor tijdens het tafelen is dus een perfect idee… Krasplaatjes, breinbrekers en placemats met raadseltjes en kleuropdrachten zijn alvast erg laagdrempelig om aan tafel zelf te doen. Zo is er alvast iets leuks te doen tussen de gangen door. Bij Pim Pam Party vind je heel wat leuke ideetjes…  

Of stap af van een 4 gangen etentje, waarom geen geïmproviseerd frietkraampje of een pannenkoekententje?

   

8. Vraag aan tieners om een handje toe te steken       

Zijn er tienerdochters of –zonen in de familie die graag met kleintjes spelen? Super, vraag aan hen dan om een spel te begeleiden voor de kleinsten. Pim Pam Party heeft heerlijke themakoffers te huur met kant en klare spelen uitgedacht…

    

9. Toneeltje          

Een verkleedkoffer is altijd een schot in de roos. Wanneer ze zich kunnen verkleden in hun favoriete personage (sprookjesprinsessen,  piraten, ridders, …), zijn de meeste kinderen uren zoet met verhaaltjes en toneeltjes bedenken.  Maak een lijstje met de ouderdom van de genodigde kindjes, Heb je zelf een verkleedkoffer, ideaal … vraag mss aan familie en vrienden om ook hun verkleedspullen mee te nemen, dan heb je snel al heel wat bij elkaar.

   

10. Buitenspeelpret

Met het Belgische weer weet je natuurlijk nooit. Maar als het buiten droog blijft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Een springkasteel is een klassieker, maar heb je al eens gedacht aan een familiefeestkoffer ….Dat is een échte voltreffer; een slimme koffer boordevol materiaal dat kinderen uitdaagt, en waarmee ze zonder begeleiding aan de slag kunnen. Het is een doordachte mix voor verschillende leeftijden en interesses.


Voorzie op het einde van het feest een leuke afsluiter met bvb (zelfgemaakte ) traktaties voor de genodigden met peter en meter in de speciale aandacht? Dat kan een klein, nuttig geschenkje zijn,zoals een foto van je kind in een kadertje of een sleutelhanger. Nog leuker is een zelf geknutseld aandenken zoals een beschilderd theelichthoudertje, eierdopje of servetring.

Je kan de traktaties ook in een spel verwerken; bvb een piñata, heerlijk als apotheose op het einde van het feestje. Of voorzie een ‘old school’ muziekpakket  dat terug weer is van ooit weggeweest maw HOT HOT HOT.

Meer items
10 tips voor een zorgeloos communie- of lentefeest.

10 tips voor een zorgeloos communie- of lentefeest.

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x