Portfolio

Hier vind je een kleine greep uit onze vele realisaties. Ontdek hoe we steeds, met ons kleurrijk enthousiasme, op zoek gaan naar een verrassende insteek om kinderen en hun leergierigheid te stimuleren.

Doeblaadjes maken een bezoek aan de 5 monumentale kerken super leuk! - MKA- 2018

Samen met Inge Van Reeth (de derde verdieping) hebben we ihkv "Rubens inspireert" doe blaadjes en een bijpassende meubel ontwikkeld voor jonge gezinnen. (in opdracht van MKA en Toerisme Vlaanderen). Onderwerp: de 5 monumentale kerken van Antwerpen, echte schatkamers boordevol waardevolle kunst in alle vormen, dus dat was alvast super dankbaar.

Blob maakt wandelingen boeiend voor jonge gezinnen - 2017/ 2019

In opdracht van Toerisme Leiestreek heeft onze studio het beste van zichzelf gegeven. Een concept ontwikkeld zowel inhoudelijk als qua vormgeving, logo, huisstijl, illustraties en lay-out.

Kinderanimatie tijdens Sinterklaasfeesten

Het wachten bij het aanschuiven om bij de Sint te mogen komen duurt soms ontzettend lang! Met Pimpam verzorgen we graag een toffe knutselworkshop, waarbij zowel kleutertjes als kinderen van de lagere school even kunnen komen knutselen.

Ontwikkeling van een feestkoffer voor Havenpaviloen Antwerpen - 2016

Het Mas-Havenpaviljoen, het infocentrum van de haven van Antwerpen stelde de vraag aan PimPamFactory om een themakoffer omtrent de haven te ontwikkelen. Met deze koffer wilde het Mas-havenpaviljoen verjaardagsfeestjes aanbieden, waarbij kinderen op een leuke manier kennismaken met de Antwerpse havenwereld.

Workshops op maat - DIVA Antwerpen - 2018

Op vraag van musea, jeugdwerkingen en bedrijven werken we heel gerichte workshops uit. Ontdek hier als voorbeeld een op maat gemaakte activiteit voor het diamantmuseum te Antwerpen.

Provincie Antwerpen - Brochure/spel voor kinderen

Ontwikkeling van een brochure - spel die kinderen op een originele manier gidst door een tentoonstelling over de Tang dynastie - China

Muzzzé een spel voor het Middelheim beeldenpark 2010/heden

Een educatief speelconcept uitgewerkt in 10 verschillende thema's. Handig verpakt in A3 koffertjes om op pad te gaan doorheen het beelden park. Cultuureducatie binnen handbereik m.a.w.

Moodboard - Dienst Erfgoed - Provincie Antwerpen

Pim Pam heeft voor het departement ruimte, erfgoed en mobiliteit van de provincie Antwerpen een moodboard gemaakt met een eerste indicatie van mogelijkheden qua lay-out en illustraties.

Workshops pakketten voor eventbureau's, jeugdwerkingen, eventbureaus, sportverengingen en ... - 2018

Het grote broertje van onze kant en klare creapakketten waarmee elke monitor op 1,2,3 aan de slag kan. Alle pakketten zijn ontwikkeld in onze eigen te gekke Pim Pam studio. Telkens uitvoerig getest met de doelgroep, handig om aan de hand hiervan de puntjes op de 'i' zetten bij de handleidingen.

WYSIWYG - educatief spel voor jongeren - Middelheim beeldenpark

WYSIWYG 2.0 interactieve rondleidingen voor jongeren, waarbij de Middelheim App het centrale uitgangspunt is.

WGC de REGENT - Kinderhoek - 2016/2018

Het wijkgezondsheidscentrum, de Regent, is een zorgconcept met ondermeer aandacht voor preventieve- en gezondheidspromotie! In het WGC is een wachtruimte voor de patiënten voorzien met een kleine speelhoek voor de kinderen. Door het grote aantal kinderen dat in de wachtzaal komt, had het losliggende speelgoed een groot verloop en slijtage. Aan Pimpamfactory werd de vraag gesteld om een kinderhoek uit te werken.

Q8 familiedag 2017 - Mascotje, give-aways en op maat gemaakt animatie

Q8 vroeg ons naar originele ideeën voor op hun familiedag. Het werd een DIY Q8 olievatje met alles erop en eraan. Er is ook een mascotje ontworpen afgeleid van een 'PIG' (= instrument/fabriek) en kleur- en doe- platen. Het mascotje werd ook in hout uitgevoerd als sleutelhanger om te pimpen met Foam Clay.

Blikopener - het spel om waar alles mee begon - 2005

Blikopener is methode om kinderen van 6 tot 12 jaar interactief te laten kennismaken met een museum of concert bezoek. Het is een passe-par-tout formule die kinderen hun blik verruimd voor, tijdens en na een museumbezoek of een voorstelling.

Brialmont - Dienst Erfgoed

Pim Pam is gecontacteerd om een look en feel te ontwerpen voor een educatief pakket rond de Brialmontforten.

Met Sense - vzw Cas Groep - 2016

Bakboord is een sociaal restaurant op linkeroever. De kinderhoek is afgestemd op de specifieke bijzonderheden van het restaurant. In het buurtrestaurant Bakboord, werd de kinderhoek geplaatst op een plek waar zowel de smalle doorgang moest gerespecteerd worden, alsook een beperkte oppervlakte voor de speelruimte.

Kinderhoek restaurant de 7 schaken-2015

De 7 schaken heeft zijn naam ontleent aan een strip van Suske en Wiske die zich afspeelt in de seefhoek. Net als in de inrichting van het restauarant hebben we ook, in de kinderhoek dit thema doorgestrokken. Op de locatie staan erg zware zuilen die de doorgang en de plaats bepalen. Van dit nadeel hebben we een voordeel gemaakt en de palen zijn geïntgreerd in ons ontwerp.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x